събота, 8 април 2017 г.

Как да избелим яйцата за Великден?

Как да избелим яйцата за Великден?




Необходими са Ви:

Яйца
оцет и вода 1:1
чиста гъбичка с грапава повърхност




Методът:


Изберете дълбок съд, аз използвах Стоун Ледженд Кук&Бейк Тенджера ,тъй като освен,че има дълбоко дъно и бързо се нагрява, към нея има и кошничка,която е много удобна както за варене така и за пържене, съответно я използвах за варенето на яйцата.
Събира 12 броя яйца голям размер,което я прави и много практична с голямата си вместимост.
Поставих 1 л. винен оцет, (много е важно да е хубав оцет,а не кисел продукт ,който се предлага масово в търговската мрежа) и 1 л.вода.
Когато започна леко да се нагрява сместа поставих кошничка с яйцата.
Трябва да ври умерено сместа, така ,че варете на средна степен,
Стойте наблизо тъй като щом започне пигментацията на яйцата да пада, започва да се отделя пяна ,която трябва да премахвате с решетъчна лъжица.


Варете в оцетената смес 5-7 минути.
След това отнемете от огъня и поставете под струя студена вода.




След като се охладят след около 10 минути ,с помощта на грапавата страна на гъбичката изтъркайте повърхността на яйцето и ще получите най-красивата бяла черупка,готова да украсите и оцветите за Великден.
По този начин цветовете на боите се усвояват по-добре!


източник: ezine.bg

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...