Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

четвъртък, 19 май 2016 г.

Сладко от ягоди

Сладко от ягоди




Необходими съставки:

На килограм почистени пресни ягоди слагам 
800г. захар и 1/2 ч.л. лимонтузу (лимонена киселина) .
Вие определете колко плод ще сложите,а аз направих от 4 кг. 
300 мл. вода (ако са по-водни и не са месести не слагаме водата)


Начин на приготвяне:


Почистете от зелените листенца ягодите, измийте ги под течаща вода и ги сложете в подходящ по-голям и дълбок съд.
Аз използвах тенджерата Стоун Ледженд Кук & Бейк ,която е с голяма вместимост и с дебело дъно,което пък ми спестява време от варене и сгъстяване ,което е много важно в нашето забързано ежедневие.
Поръсете ги със захарта и ги оставете една нощ да престоят.




Така,ще си пуснат сока и заедно със захарта ще се получи невероятен сироп.





На следващия ден ги сложете на котлона ,налейте водата и ги бъркайте докато получите гъсто сладко, с конситенция такава, че като потопите лъжица в него ,като прокарате пръст да остане чиста следа .
Ако е необходимо го "отпенете" т.е. премахнете пяната,която се образува по време на варенето, а при мен беше малко и изобщо не я махнах.


5 минути преди да махнете от котлона сложете лимонтузуто и разбъркайте отново.

Имайте предвид,че като изстине сладкото ще се сгъсти допълнително.

Още докато е горещо го сложете в сухи чисти буркани с винтови капачки и ги обърнете върху равна повърхност, аз слагам тава на пода и така редя бурканите с капачката надолу докато изстинат.

Получава се невероятно вкусно сладко подходящо за всякакви десерти , а моята любима добавка към него са палачинките.
Да Ви е сладко!






Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



11 коментара:

Stamen Nikolov каза...

Ох, леле мале! Взимам си 2-3 от тези навитите добавки към сладкото! Много апетитни изглеждат. С прясно или кисело мляко ги приготвяш?

Елена Димитрова каза...

С кисело мляко,сода ,вряща вода хаха малко по-различна рецепта за палачинки е това. Цъкни върху снимката и ще ти се отвори рецептата им. Препоръчвам ги с двете ръце.

Елена Димитрова каза...

С кисело мляко,сода ,вряща вода хаха малко по-различна рецепта за палачинки е това. Цъкни върху снимката и ще ти се отвори рецептата им. Препоръчвам ги с двете ръце.

Milena Poptoleva каза...

Прииска ми се да да си подам филийката....Красота!

Елена Димитрова каза...

Наистина стана превъзходно

Елена Димитрова каза...

Наистина стана превъзходно

Stamen Nikolov каза...

Познах ги аз :) Моите са същите :P

Dimy Paliyska каза...

Чудесно сладко и бурканчета, може ли да споделите от къде са?

Елена Димитрова каза...

Благодаря , а бурканчетата са от Кауфланд има и по-малки има и по-големи!

Александрина Тодорова каза...

Не разбрах, 300 мл вода на 1кг плод или на 4 кг плод?

Елена Димитрова каза...

Към 4-те кг. но можете да добавите и повече или по-малко,а понякога не слагам изобщо ако ягодите са по-воднисти и не са месести.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...