Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

събота, 13 юни 2015 г.

Домашно сладко от череши


Домашно сладко от череши







Необходими продукти:

2 кг. измити и почистени от костилките череши
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина



Начин на приготвяне:

Почистените и измити череши поставяме в подходящ съд , в който ще варим сладкото като подреждаме ред череши, пласт захар и така оставяме една нощ.
На другия ден варим като трябва да остане 1/2 от първоначалното количество.

 

 



10 минути преди да махнем от огъня слагаме и лимонената киселина.
Затваряме все още горещото сладко в измити и подсушени бурканчета с винтови капаци като много добре  ги затягаме  и обръщаме с капачките надолу докато изстинат напълно.
Обожавам да правя КАТМИ  гарнирани с това сладко, както и БУХТИЧКИ .
Да Ви е сладко!



ЗАБЕЛЕЖКА:  Това са пропорциите,които аз използвах за плод/захар, така че ако Ви се стори в процеса на варене ,че не е достатъчно сладко за Вашия вкус , добавете още захар!!!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








2 коментара:

Пепа Ненчева каза...

Само да попитам черешите с костилките ли се теглят, за да се мери после захарта или когато вече са изчистени.

Elena Dimitrova каза...

Почистени са черешките от костилките и дръжките.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...